Deze prachtige foto werd onlangs gepubliceerd op de website Pre War Car Magazine. 
We herkennen hier de schitterend gerestaureerde Fabric Saloon 1929 van Frank en Guusje Berkelmans. In Sevennieuws 158 van april 2021 beschreven maar liefst vier verschillende auteurs de bijzondere geschiedenis van deze Austin Seven met het authentieke in 1959 uitgegeven kenteken AX-14-02.
Pre War Car meldt dat het om een foto uit 1961 gaat van de bonthandelaar Nico Nachtegall, die zijn mannequins op de chique locatie van draverij Duindigt bontjassen liet showen.
Frank en ik denken echter dat we hier niet éen van de mannequins zien, maar de eigenares zelf van de Fabric Saloon, de vermaarde Freule Isa Jonkvrouwe Melvill van Carnbee, die misschien toevallig de bontman tegen het lijf liep toen ze bij Duindigt uit haar automobieltje stapte. Want de gelijkenis is toch wel treffend: de tengere gestalte, de houding, het voetenwerk, de blik in de ogen…

Hans Hommes

Kijk ook op: Prewarcar.com/magazine