AAL Open Road Tourer 1938

Deze Tourer werd geïntroduceerd in juli 1935, met chassisnummer 226017. Met dit model waren alle opties overgenomen zoals die al in 1934 waren ingevoerd bij de ARQ Ruby Saloon.
Bij de modelaanpassing in 1936 veranderde de ook uitlezing van de snelheidsmeter: in plaats van een bewegende ondergrond met een “korrel”, verscheen nu de naald die over een vaste schaal bewoog.

 

 

 

De stoelbekleding was uitgevoerd in leerdoek in plaats van leer en de voorruitomlijsting was speciaal voor dit model ontworpen: wie in deze open auto behoefte had aan nog meer frisse lucht kon ook de voorruit openklappen. De scharnieren waren bevestigd aan de bovenzijde van de raamomlijsting.
De bagagedrager aan de achterzijde behoorde niet tot de standaarduitrusting, evenals de bumpers, maar dat waren natuurlijk wel veelgevraagd extra’s.

 

 

 

Van dit model bestond er een exportuitvoering, die vooral verkocht werd in de koloniën.
Deze Sevens waren speciaal toegerust voor rijden onder zware omstandigheden als hitte, stof en slechte wegen. De carburateur was voorzien van een luchtfilter en de motor had een vierbladige ventilator in plaats van het standaard tweebladige model.

 

 

 

De velgmaat werd dusdanig aangepast dat er lagere en bredere banden gemonteerd konden worden: 16 x 4.50 in plaats van 17 x 4.00, waardoor ook het deksel van het reservewiel dieper moest worden. Verder werden er aan de veerpaketten extra elementen toegevoegd.