Vooruitkijken naar de ‘Austin 7 Centenary Event’ in 2022

AUSTIN SEVEN CENTENARY EVENT PRICING

ENTRY TICKET (Valid for six days, 19th July – 24th July 2022): £25 a head. ( Includes all entertainment + entry to the Festival at Prescott on Wednesday 20th July)

Those aged 18 and under on 24th July 2022: FREE ENTRY

ON-SITE HOTEL-STYLE ACCOMMODATION: Single room: £48 per night. Double room: £75 per night.

ON-SITE CAMPING PITCH (Tent/motorhome/caravan): £22 per night.

RESTAURANT BREAKFAST: £10.80 a head.

RESTAURANT BREAKFAST + 3 COURSE DINNER: £28 a head.

Please note that the online booking system will open in September 2021.

Seven-enthousiasten zijn eerder gewend om terug te blikken dan om vooruit te kijken. Dat is al bijna honderd jaar zo. En terecht, want keer op keer is er met onze auto’s weer iets bijzonders te ontdekken. Neem bijvoorbeeld deze historisch foto van Seven prototype OK 2950, geschoten op 7 juli 1922 tijdens de Shelsley Walsh Hill Climb. Door het enorme Austin-logo – nog niet aangepast aan het piepklein neusje en waarschijnlijk afkomstig van een Twelve – lijkt deze Seven nog kleiner dan hij was. In alles was de Seven klein, behalve in zijn prestaties. Aan het begin van die dag was de Seven zo goed als onbekend – niet eens te koop zelfs – maar aan het einde van de middag ging het publiek naar huis met een verpletterende indruk van deze indrukwekkende auto en zijn sportieve prestaties. Allemaal te danken aan de visie en durf van Herbert Austin en later versterkt door klinkende namen als Campbell, Moss, Hill, Chapman, McLaren, Issigonis, Cooper, mensen die al vroeg in hun carriére geraakt werden door de magie van de Seven.

En nu weer snel vooruitspoelen, want over ruim een jaar, van 19 t/m 24 juli 2022, wordt de langverwachte ‘Austin 7 Centenary Rally’ gehouden in het Engelse Moreton-in-Marsh.
Op Festival Day (woensdag 20 juli) worden 100 jaar sportieve prestaties van de Austin Seven in de schijnwerpers gezet. Deelnemers kunnen vanaf Moreton-in-Marsh een prachtige route van 30 km afleggen door het Cotswolds-natuurgebied naar de Prescott Hill Climb om daar een unieke presentatie van beroemde Seven-racers te bewonderen. Spannender nog: je mag daar in je eigen Seven de Prescott Hill Climb – een geasfalteerde klim van ruim een kilometer – zelf afleggen. Het is gratis, evenals toegang tot het daar gevestigd Bugatti Trust Museum.
Al met al, iets om nu naar uit te kijken en straks nóóit meer te vergeten!

De ‘Austin 7 Centenary Event’ wordt van 19 t/m 24 juli 2022 gehouden in Moreton-in-Marsh, centraal gelegen in Engeland tegen het Cotswolds-natuurgebied aan, niet ver van Warwick en in de buurt van Oxford. Je hoeft voorlopig nog niets te doen, want inschrijven kan pas vanaf september 2021. Zodra er meer informatie bekend is krijgen alle leden bericht via Sevennieuws, email of andere media. In de tussentijd kun je de actuele ontwikkelingen volgen op de Centenary website: https://a7centenary.com
Heb je vragen over de Austin 7 Centenary Event?

Foto: Austin Harris Collection.