Austin Seven Special 1937

Deze Austin Seven Special haalden we in 1997 op in Engeland. De toenmalige eigenaar reed er rondjes mee op zijn privé vliegveld en wij troffen ’m onder de vleugels van een nog oudere dubbeldekker.

Het idee om een special aan te schaffen was ontstaan na bezoeken aan diverse Britse evenementen, zoals de beroemde Prescott hillclimb en aan het oude circuit van Brooklands.

Op Brooklands stond een prachtige echte “Ulster”. Aangezien de oorspronkelijke Ulsters te zeldzaam en kostbaar zijn om gewoon lekker mee te spelen, ontstond het idee om op zoek te gaan naar een Seven die er net zo zou uitzien en ook de “Vintage” rij-ervaring zou bieden. Deze Seven stond fraai geadverteerd in “The Automobile” en we snelden dan ook naar Lincolnshire om kennis te maken. Het was precies het wagentje dat we zochten, met een in aluminium door J.R. Petter gemaakte body in het juiste “Ulster”-model en een gebogen vooras op een “kort” chassis.

Deze Special is geheel in de traditie van het bouwen en rijden van specials, zoals dat veelvuldig werd gedaan vanaf de dertiger jaren. De rdw-keurmeesters waren al net zo enthousiast en spoedig reden we met ons Seventje op de Nederlandse wegen om te genieten van ritjes met de Dutch Pre-War Austin Seven Owners. Het is wel een primitief wagentje. Heel licht, met rudimentaire schokbrekers en hele smalle bandjes voorop. Het rijden met deze special is dan ook enerverend en verfrissend in alle weersomstandigheden!