Modellen – Specials en replica’s

Specials en Replica’s

Naast de reguliere modellen en bedrijfsmatig gebouwde carrosserieën werden er gedurende de hele productieperiode van de Seven, en daarna, door hobbyisten Specials gebouwd. Ook de Dutch Pre-War Austin Seven Owners kent een aantal van deze opvallende modellen; hieronder staan enkele voorbeelden.

Specials doen hun naam eer aan want speciaal zijn ze, vooral omdat wij er alleen ongeschreven regels voor kennen.
De duidelijkste relatie met de Austin Seven bestaat altijd uit het gebruik van het Austin Seven chassis, dat dan ook tegelijk de grenzen afbakent voor de carrosserie. Vaak wordt ook de Sevenmotor gebruikt, maar misschien wel even vaak huist er een Reliantmotor onder de motorkap. Die werd immers vanaf 1938 door Austin aan Reliant geleverd en is omgekeerd weer aan te passen voor gebruik in een Seven.

Ook de term Replica is soms van toepassing, ook al vormen replica’s binnen de DPWA7O een minderheid. Onder de term replica verstaan wij een zoveel mogelijk lijkende kopie van een bepaald type auto.

Hieronder staan wat voorbeelden van Specials en Replica’s binnen de Dutch Pre-War Austin Seven Owners. Klik er op voor meer foto’s.
Neem voor meer informatie over deze auto’s contact op met de secretaris

Ulster Special 1937

JA Special 1935

Replica Van Duple Convertible 1928